El mòbil com a vídeo càmera

La capacitat de crear vídeo dels dispositius mòbils està fora de debat. Cada vegada és més gran el nombre de minuts de vídeo produïts amb aquests dispositius que consumim. Són, però, aptes per l’ús professional? Es poden utilitzar smartphones per crear contingut audiovisual professional?

La resposta és sí. Sí que es pot crear vídeo professional amb dispositius mòbils. Potser la pregunta que hauria de fer és: Poden els dispositius mòbils convertir-se en un estàndard per la producció audiovisual? La resposta a aquesta pregunta ja no és tan categòrica.

Un element vital per la producció professional de continguts és el «workflow» o fluxe de treball. El fluxe de treball és aquell seguit de processos que duem a terme per assolir el nostre objectiu; en aquest cas, crear un vídeo. El nostre fluxe de treball determina com d’àgils i eficients som realitzant el procés. En el món professional es considera amb molta importància l’impacte en el «workflow» que pot tenir tota eina nova o procés.

Sens dubte que els mòbils tenen un gran potencial en l’àmbit de la producció audiovisual però també tenen grans mancances.

El mòbil com a càmera de vídeo

A FAVOR

Econòmics : Els Smartphones són instruments potents a uns preus més que raonables. Molt em temo que el negoci de les càmeres compactes està tocant la seva fi.

Flexibilitat: Són dispositius, petits, lleugers, connectables i fàcils d’utilitzar.

Software/Cloud: Els smartphones són petits ordinadors (que a més a més serveixen de telèfon!) als quals podem instal·lar programes o accedir a plataformes a la xarxa.

EN CONTRA

Fragmentació: Hi ha molts mòbils i molts sistemes operatius diferents. El què funciona en un lloc no té perquè funcionar en un altre. IOS soluciona, en part, aquest problema però és clar… s’ho fa pagar.

Autonomia: Amb aquestes petites bateries, aquests processadors tant potents i aquestes pantalles tan grans, la bateria d’un mòbil no aguanta el ritme de treball que pot aguantar una càmera convencional. La majoria de mòbils, a més, no tenen bateries intercanviables.

So: Els mòbils per sí sols no poden captar so de qualitat. Necessites, quasi sempre, accessoris.

Sempre pendents dels constants progressos tecnològics, avui per avui, aquesta és la realitat dels mòbils utilitzats com a càmera de vídeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *