Fer cine amb un mòbil

Amb una idea, una mica de planificació i un smartphone es pot fer una pel·lícula. Aquesta és la premissa del curs que farem aquesta tardor al VIT. Parlarem de què és una història, de com es construeix, de què la fa interessant, de com reduir-la a la mínima expressió, de quin paper ha tingut, i té, el Vine i el vídeo d’Instagram en la manera d’explicar les coses amb imatges, de com es composa una imatge, de quina aplicació és millor, de quins gadgets ens volen vendre, de quins són interessants, de quins són un frau, de com muntar un vídeo des del mòbil i de moltes altres coses.

Més que parlar, però, el què farem és “tocar càmera”: Provar, fallar, millorar. És molt important equivocar-se. L’error implica quasi sempre experiència i aprenentatge vivencial. Dit d’altra manera, quan cometem un error o executem un projecte que no resulta en allò que esperàvem, aconseguim un coneixement irrepetible i de gran valor.

Utilitzarem tècniques que ens ajudin a practicar aquest fluxe: Pensar idees per ser gravades, gravar imatges per ser muntades, muntar imatges per ser gaudides. Treballarem a mode de microprojectes.

Per venir al curs cal portar un smartphone: Android o IOS. El primer dia parlarem, entre d’altres coses, de quines aplicacions utilitzarem. No cal comprar cap aplicació ni accessori.  Si vols rebre informació clica aquí.