OnePlus One: La nova promesa d’Android

El OnePlus One és un mòbil de grans prestacions a un preu genial. Per menys de 300€ aconseguim un dispositiu molt potent que satisfarà sobradament les nostres necessitats.

En l’àmbit de la gravació de vídeo amb el mòbil el One té un gran potencial. Sobre el paper és molt superior al Nexus 5 i res té a envejar al nou, i caríssim, Nexus 6.

El mòbil OnePlus One (“OPO”)consta de tots els elements que ens fan considerar un mòbil com a “bo”:

Processador: Snapdragon 801 amb quatre processadors de 2.5Ghz

Memòria RAM: 3GB

Pantalla: 5.5 polzades protegida amb Gorilla Glass 3

Bateria: 3100mAh

Càmera: Sensor Sony Exmor IMX214 amb obertura de f2.0 i 13megapixels.

Càmera frontal: 5megapixels amb una obertura extra de 80 graus.

GPS: GPS + GLONASS (el GPS dels russos)

Preu: 269-299€

OnePlus One
OnePlus One

Per tots aquells a qui totes aquestes lletres i números no volen dir massa res ho podem resumir en que el Oneplus One (“OPO”) és un mòbil molt potent que executa les tasques ràpidament, que pot executar moltes tasques al mateix temps, què té una bona pantalla i resistent, que té una bateria amb més capacitat que la majoria de mòbils i que té una molt bona càmera només superada pels mòbils més cars del mercat.

L’OPO funciona amb el sistema operatiu Cyanogen 11 basat en Android. Aquesta modificació d’Android ens dóna grans opcions en quan a la privacitat i la configuració estètica del dispositiu.

El mòbil està disponible en dues versions: La blanca i la negra.  El color no respon només a una qüestió estètica sinó que la versió blanca val 269€ i disposa de 16GB d’emmagatzematge i la versió negra val 299€ i disposa de 64GB d’emmagatzematge.

La càmera, que és l’element que més ens interessa, és molt potent tot i no estar a l’altura dels dispositius més cars del mercat. Estem parlant de dispositius que valen més de 700€… parlem-ne.

La càmera

La càmera de l’ OPO consta de 6 lents òptiques per evitar aberracions de forma i color. L’obertura és de f2.0, això significa que aquest mòbil pot aconseguir bones imatges amb relativa poca llum. El sensor de la càmera és el Sony EXMOR IMX214. Un molt bon sensor que ens dóna uns resultats molt superiors als del Nexus 5 i lleugerament millors als del Nexus 6.  La càmera del Oneplus One no pot competir amb les del Galaxy i l’Iphone 6 però tinguem present que estem parlant d’aparells que ronden els 700€

Amb l’OPO podem gravar vídeo 4K i video slowmotion de 120 imatges per segon a una resolució de 1280 x 720.  L’aplicació de vídeo que porta per defecte és molt rudimentària i no és del tot clar que les principals aplicacions del mercat funcionin al 100% amb aquest dispositiu. Aquest però, no és un problema del mòbil sinó del sistema Android en general.

El nou nexus?
El nou nexus?

En resum, el OnePlus One és un gran dispositiu que està destinat a cobrir el buit que ha deixat Nexus 6 a l’apostar per un preu tan prohibitiu (700€). Només la manca de bones aplicacions de càmera pot evitar que aquest mòbil es converteixi en un referent per la producció audiovisual amb dispositius mòbils. Ja veurem com actuen els desenvolupadors… però d’entrada l’OPO és una gran notícia pel vídeo mòbil.