Taller de narrativa audiovisual (CCVic)

La narrativa audiovisual és una forma de narrativa que utilitza les imatges en moviment i el so per transmetre el missatge (història). La creació d’aquestes imatges i sons té un cost de creació elevat que no es pot ignorar durant el procés de concepció i escriptura de la història.

Podem afirmar que l’escriptura de narrativa audiovisual és un procés tant creatiu com tècnic ja que el text resultant serà la base de treball de la producció audiovisual mateixa. Entendre els requeriments i dificultats del procés de producció audiovisual ens ajuda a escriure narratives «econòmiques» i «produïbles». Dit planerament: Hem d’escriure històries que siguem capaços de gravar amb els recursos que tenim a l’abast.

El principal fet diferencial de la narrativa audiovisual respecte les narratives textuals es que escrivim per ser vistos i no pas per ser llegits. Així doncs, la nostra història s’ha de basar en fets i accions i no pas en pensaments i altres conflictes interns dels personatges.

El curs de narrativa audiovisual que començarà la setmana del 20 al 24 d’abril és un taller eminentment pràctic on tractarem les bases teòriques de la narrativa audiovisual però en el qual ens centrarem en procés de producció d’una peça audiovisual de ficció: Un micrometratge.

L’aprenentatge que els assistents obtindran d’aquest taller és el d’experimentar tot el procés de creació que ens porta des de la creació de la història i els personatges, a la concreció de les escenes, la gravació d’aquestes i el muntatge final.

En aquest taller no ens asseurem a escriure. Un cop exposats i interioritzats els mecanismes bàsics del drama ens endinsarem en el procés de creació d’una petita peça audiovisual. Per mitjà de la pròpia experiència durant aquest intens procés de producció, les persones creatives interessades en l’escriptura de narracions audiovisuals aprendran a economitzar en l’escriptura i ser capaços d’escriure guions que veuran la llum en forma de peça audiovisual.

[otw_shortcode_button href=”http://www.vic.cat/ccvic/pagines/taller.aspx?t=925″ size=”medium” icon_type=”general foundicon-unlock” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-red” target=”_blank”]Inscriu-te ara[/otw_shortcode_button]

METODOLOGIA

Durant el taller de narrativa audiovisual utilitzarem una metodologia àgil de concepció i creació de la història orientada a la seva producció. Durant el taller utilitzarem la metodologia Hackcinema que està fortament recolzada en la tecnologia i les possibilitats que ens ofereixen els dispositius mòbils i les eines digitals, especialment aquell programari gratuït que trobem al «núvol» (Internet).

Les possibilitats d’agilitzar el procés de producció i la facilitat de treballar en equip que ens faciliten algunes plataformes d’Internet així com el potencial dels Smartphones ens demostraran que la creació de peces audiovisuals és més una qüestió de voluntat que de recursos.

QUÈ NECESSITES PER FER EL TALLER?

– Coneixement bàsic d’ús d’ordinadors i Internet.

– Inquietud per conèixer el procés de portar un guió a la pantalla.

Molt recomanable:

-Un mòbil (Android o IOS).

-Un compte gratuït Google.

HORARI i DADES

El taller s’imparteix en el sí dels cicles de tallers que organitzen els Centres Cívics de la ciutat de Vic. El taller consta de 10 sessions que tindran lloc al VIT. Cada sessió serà d’una hora i mitja. L’horari és de 18:30 a 20:00h els dijous. El curs començarà el proper 23 d’abril.

PREU

Degut que el taller s’organitza en el sí dels cicles de tallers del CCVic , té un preu especial de només 35€

INSCRIPCIONS

Les inscripcions estaran obertes del 7 al 17 d’abril. Us podeu inscriure a qualsevol Centre Cívic de la ciutat de Vic o a través d’Internet al web del CCVic.

[otw_shortcode_button href=”http://www.vic.cat/ccvic/pagines/taller.aspx?t=925″ size=”medium” icon_type=”general foundicon-unlock” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-red” target=”_blank”]Inscriu-te ara[/otw_shortcode_button]

Per qualsevol dubte podeu contactar-me a hola@leancinema.info