Editar vídeo a YouTube

L’editor de vídeo per defecte del Lean Cinema és l’editor de YouTube. Ni Premiere, ni Final Cut, ni Media Composer. El sistema més efectiu, econòmic i  directe per transmetre la nostra història a d’altres persones és l’editor de YouTube.

L’editor de vídeo de YouTube ens permet un workflow de treball fascinant.  Tot i tractar-se d’una eina senzilla, si l’utilitzem conjuntament amb les fulles de càlcul de Google Drive podem ser molt eficients en la producció.

La senzillesa de l’editor de vídeo de YouTube m’agrada perquè condiciona el nostre llenguatge audiovisual. L’editor de YouTube es mostra àgil encadenant dues peces de vídeo per tall o per fosa. Els muntatges més complexos que això no hi tenen cabuda en aquesta eina. M’agrada perquè això condiciona enormement les nostres possibilitats i ens obliga a arribar al muntatge amb les idees molt clares i els materials molt ben seleccionats

Hem de ser espartans amb els recursos i contundents amb el missatge.  Tant a l’hora de gravar com a l’hora de muntar. Hem de ser directes i mai presuposar que qui ens ha de veure té un segon sobrer. S’adorna qui està en condicions de fer-ho. D’entrada no som ningú i la persona que ha decidit veure la nostra peça té milions de coses millors a fer. Així és com m’agrada veure-ho.

El mitjà condiciona de manera determinant tot missatge. El fet de gravar amb a mòbils i de muntar amb un editor tant senzill ens ajuda a simplificar el nostre llenguatge audiovisual i experimentar amb un, diguem-ne, lèxic molt més directe.

Com accedim a l’editor de vídeo de  YouTube? Molt senzill, accedim a l’editor de video des d’aquí: https://www.youtube.com/editor . A continuació us deixo un vídeo explicació de com funciona.

[yt4wp-video video_id=”jylSSkWdjV0″]

 

Un dels punts dèbils de l’editor és l’impossibilitat d’importar-li música o so exterior. Això ho podem solucionar penjant el so com a vídeo i utilitzant-lo com a pista de so. Quin pal, no!? Per sort tenim aquest servei http://www.tunestotube.com/ que ens converteix qualsevol mp3 que li passen , en un vídeo i ens el penja al nostre compte de YouTube.