Hackejant el Photoshop: Separar textos per capes

Si no és que es tracta d’alguna cosa realment senzilla, acostumo a fer tots els grafismes pels vídeos amb el Photoshop. Molt poques vegades utilitzo, ja, la tituladora del Premiere. ‘Tituladora’… quines paraulotes més antigues que, a vegades, el cervell ens posa a la llengua. Un cas d’ús recurrent, és aquell en el que m’entreguen un arxiu .docx (que visqui el libreoffice) amb tot de noms d’individus, dates i/o localitzacions que, amb més o menys gràcia, he d’introduir en un vídeo. La part més horrible d’aquest procés tant comú és la tirada de còpia-enganxes. Què faig? Copio el paràgraf sencer i ja el separaré al Photoshop? o copio línia a línia i així ho puc anar posant tot en capes diferents? És més, i si abans d’enviar aquest PSD directe al Premiere el vull passar per l’After Effects per animar una micona la cosa? I si vull animar un text lletra a lletra? Què faig? Copio lletra a lletra? O moro amb el selector de caràcters d’After Effects?

Tots coneixem l’automatització de tasques, però què passa quan el que volem fer no es pot convertir en una acció? El codi no em fa por i vaig posar-me a buscar cosetes. Resulta que tots els programes d’Adobe (almenys els que m’ocupen) són capaços d’importar codi i executar-lo. Fins aquí bé. La meva sorpresa majúscula va ser descobrir que aquest codi és Javascript! Dit i fet, em vaig posar a fer quatre línies:

Orígen

Em vaig trobar amb un projecte on em van passar un pilot de textos que calia incloure dins del vídeo. Volia fer una animació per cada linia de temps i, per tant, calia ‘trencar’ un pilot de textos.

Solució

Vaig crear aquests petits scripts que bàsicament agafen un text i:

-el trenquen i posen cada salt de linia en una capa diferent.

-el trenquen i posen cada paraula en una capa diferent

Com es fa servir?

Us baixeu els scripts que vulgueu fer servir i, amb la caixa de text seleccionada, des del Photosop: File>Scripts>Browse o, en castellà, Archivo> Secuencias de comandos > Explorar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *